Index
Angela vertelt:
"Ik heb altijd interesse gehad in wat de mens motiveert en bezielt vanwaaruit ik altijd spontaan hulp, steun en advies heb gegeven. Op de middelbare school maakte ik voor het eerst kennis met de filosofische visie van Plato en Spinoza op de mens en het leven. Een volstrekte andere kijk en visie dan die van de kerk waarmee ik ben opgevoed. Wat bezielt de ander; wat drijft de mens, hoe ervaart, beleeft iemand zichzelf en de wereld, welke gevoelens, concepten, verlangens en angsten spelen daarbij een rol? Dit is de aanleiding en begin geweest van de persoonlijke- en spirituele ontdekkinsgreis naar mijzelf: wie ben ik? Welk doel en missie heeft mijn leven? Tijdens mijn werk in de gezondheidszorg heb ik veel geleerd over persoonlijke processen van geboorte, ouderdom, ziekte en dood en daarmee ook veel over mijzelf.

In 1998 ben ik gestopt met het werken in loondienst, een grote en enge stap waar ik besloten had om niet meer mijn professionele carrière maar mijn persoonlijke- en spirituele ontwikkeling centraal te stellen in mijn leven. De studie en meditatiebeoefening van het Shambhala Boeddhisme van Sakyong Mipham Rinpoche heeft bij mij een bewustwordingsproces in gang gezet over mijzelf, het leven, de wereld en veel antwoorden gegeven op wie ik ben. Tijdens mijn opleiding bij het ITIP heb ik veel geleerd en inzicht gekregen over de psychologie van de mens in relatie tot zijn persoonlijke- en spirituele ontwikkeling. Het uitwerken van mijn eigen levensthema's verwerk ik in de rituelen van de sjamanistische Braziliaanse Santo Daime traditie. Deze tradities zijn bepalend voor wie ik nu ben, mijn visie en werkwijze, hoe ik de mens en de wereld zie."
Sitemap |  Contact
Index Home Over de Cirkel Doel van de Cirkel Hoe werkt de Cirkel Testimonials Over Angela Opleiding en werkervaring Visie Informatie Contact & aanmelden Links & literatuur